Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «عصر ایران»
2024-05-09@12:08:59 GMT

مسعود بهبهانی‌نیا؛ مرگ و حسرت نویسندۀ سریال‌ها

تاریخ انتشار: ۱۷ خرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۱۴۴۴۹۸

مسعود بهبهانی‌نیا؛ مرگ و حسرت نویسندۀ سریال‌ها

عصر ایران؛ مهرداد خدیر- صبح جمعه 13 خرداد 1400 مسعود بهبهانی‌نیا نویسندۀ سریال‌های مشهور تلویزیونی دیگر از خواب برنخاست و چشم از جهان بست.

  منوچهر محمدی تهیه‌کنندۀ سینما گفته است بعد از ظهر روز قبل بر سر نوشتن متنی برای سریالی در شبکۀ نمایش خانگی با او جلسه داشته و ساعت‌ها گفت و ‌گو کرده و به توافق رسیده بودند و شبانگاهان هم او را به خانه رسانده و به این ترتیب می‌توان حدس زد با اندیشیدن به شخصیت‌هایی که قرار بوده بیافریند به بالین رفته و شاید با رؤیای آنها خفته ولی دیگر برنخاسته در حالی که شاداب و تندرست بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



  در صدا وسیمایی که به غالب نویسندگان و اهل قلم حُسن ظن ندارد، مسعود بهبهانی‌نیا مورد اعتماد بود نه به این خاطر که خودی یا انقلابی به حساب می‌آمد. بدین سبب که اطمینان داشتند معیارهای مورد نظر را رعایت می‌کند و اگر این اعتماد نبود سریال‌هایی چون «کیمیا» ساختۀ جواد افشار یا «نرگس» به کارگزدانی سیروس مقدم و البته «خاک سرخ» کار ابراهیم حاتمی‌کیا از روی نوشته‌های او جلوی دوربین نمی‌رفت.

  جدای اینها می توان به «کارآگاهان» حمید لبخنده، «ترانه مادری» حسین سهیلی‌زاده و «فاصله‌ها» اشاره کرد که آنها را هم او نوشته است.

  با این حال به یک آرزوی خود نرسید و حسرت آن بر دل او ماند و در خاک شد. این که دربارۀ محمد جهان‌آرا و برادران او بنویسد تا فیلم یا سریالی بر اساس آن بسازند. علی دارابی معاون وقت سیما هم با ساخت سریالی دربارۀ برادران جهان‌آرا بر اساس متن او موافقت کرده بود اما گویا به خاطر یکی از برادران که سرنوشت متفاوتی داشت قرار شد تنها دربارۀ محمد باشد اما این اتفاق هم نیفتاد.

  اصرار او برای نگارش فیلم یا سریالی دربارۀ محمد جهان‌آرا فرمانده شهید سپاه خرمشهر که زودتر از بازپس گیری و در سقوط هواپیما در مهر 1360 به شهادت رسیده بود ریشه در دوستی این دو از دوران نوجوانی داشت: « همشهری و دوست جهان‌آرا بودم. ۱۰ تا ۱۲ سالی با هم رفاقت داشتیم، سال‌ها با هم بودیم و پیش از انقلاب با هم توسط ساواک دستگیر شدیم. در مقاطع مختلفی با هم بودیم. حق طبیعی من است که وقتی سال‌ها با او دوست هستم این حق رفاقت را به جا بیاورم و درباره‌اش کاری بسازم. »

  این اتفاق اما نیفتاد. اوایل تصور می کرد به خاطر یکی از برادران است ولی بعد دریافت سراغ هر شهید که می‌رود هم خانواده و هم نهادهای مربوطه اصرار دارند زندگی آنان قدیس وار ترسیم شود در حالی که جوانان همین سرزمین بودند با همۀ آرزوها و جوانی ها و عاشقی ها و ناکامی ها و البته پایانی که از همه چیز گذشتند و جان باختند.

  چندی پیش هم در برنامۀ تلویزیونی « 14 اینچ» شبکۀ آی فیلم به مناسبت سالروز بازپس گیری بندرخرمشهر و در قالب یاد از «خاک سرخ» و در کنار بازیگر سریال – لاله اسکندری- همین گله را با مجری برنامه – امین زندگانی – در میان گذاشت و گفت: «به آقای حاتمی‌کیا پیشنهاد کردم محمد جهان‌آرا را هم در سریال «حاک سرخ» بگنجانیم اما او گفت بهتر است تا این حد نزدیک نشویم! شهدا دست نیافتنی اند.»

  روشن نیست که حاتمی‌کیا هم به دلایل قبلی مخالفت کرده یا روش همیشگی خود را نقض نکرده است. چرا که بر خلاف تصور غالب برای او داستان مهم‌تر است ولی داستان‌ها را نزدیک به رخدادهای معاصر برمی گزیند. همچنان که در «به وقت شام» نیز تنها یک بار و در نمای کلی از بالای دمشق حرم حضرت زینب را به تصویر کشیده و «داعش» را آن گونه که دوست داشته به تصویر کشیده و همین کار را دربارۀ دکتر چمران هم انجام داده و دوست دارد شخصیت‌ها را خود پرورانده باشد. حال آن که محمد جهان‌آرا دست او را می‌بست و می‌دانست مسعود بهبهانی‌نیا حاضر نیست جهان‌آرای حاتمی‌کیا را بنویسد و بر «محمد»ی که می‌شناخت اصرار می‌ورزید.

  با این حال تنها راهی که برای اوباقی ماند این بود که روی شخصیت خاصی تمرکز نکند.

  مسعود بهبهانی‌نیا به جای تظاهر کار خود را می کرد و اگرچه به نسبت دیگر نویسندگان بخت‌یار بود که اسیر سانسور و گرفتار بی‌پولی و انتظار انتشار نمی‌شد اما بر خلاف تصور دست او هم چندان باز نبود چنان که با حسرت متنی برای محمد جهان‌آرا و در واقع برادران جهان آرا در 65 سالگی از دنیا رفت.

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: مسعود بهبهانی نیا محمد جهان آرا حاتمی کیا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۱۴۴۴۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تکرار یک حسرت؛ هری کین در بایرن مونیخ هم جام نمی‌برد

44 گل در 44 بازی برای بایرن مونیخ، با این حال خبری از جام نیست. 

طرفداری | ماجراجویی اروپایی بایرن مونیخ با شکست دردناک در سانتیاگو برنابئو به پایان رسید. 

در ومبلی جایی برای هری کین نخواهد بود. با شکست 2-1 مقابل رئال مادرید، باواریایی‌ها برای اولین بار از فصل 12-2011 فصل را بدون جام به پایان می‌رسانند تا حسرت قهرمانی مهاجم 30 ساله آن‌ها ادامه داشته باشد. کین که در تکاپوی عناوین قهرمانی راهی فوتبال آلمان شده بود، در بدو ورود تجربه تلخی در سوپرکاپ آلمان داشت و مقابل لایپزیش شکست خورد. 11 قهرمانی متوالی بایرن مونیخ در بوندسلیگا با درخشش تاریخی و مثال‌زدنی بایرلورکوزن همراه شد تا تیم ژابی آلونسو مانع از کسب جام «تضمینی» باواریایی‌ها شود. در دی‌اف‌بی پوکال، بایرن مونیخ برای اولین بار در 33 سال اخیر، توسط تیمی از سطح سوم فوتبال آلمان حذف شد. پس از دست دادن 3 جام، تنها امید ستاره انگلیسی و بایرن مونیخ، لیگ قهرمانان اروپا بود. هری کین در دو بازی رفت و برگشت مقابل رئال مادرید، با یک گل و یک پاس گل سهمش را برای صعود تیمش به فینال ومبلی انجام داد، با این حال، فوتبال در سانتیاگو برنابئو، مثل همیشه، بسیار طولانی بود تا فصل برای هری کین به پایان برسد. 

کاپیتان تیم ملی انگلیس پس از پایان فصل در آلمان می‌ماند تا به همراه سه‌شیرها شانس دیگرش را برای لمس یک جام امتحان کند. گرت ساوتگیت می‌تواند کین 30 ساله را به رویایش برساند؟

 

از دست ندهید ????????????????????????

درد بی‌پایان؛ چهره ناصر الخلیفی بعد از حذف مقابل دورتموند (عکس) ادین ترزیچ، هوادار دیروز، سرمربی فینالیست امروز داروین نونیز به شایعات پیوستن به بارسلونا قوت بخشید! سوتی عبدالله ویسی روی آنتن زنده؛ تخلف پاداش 3.5 میلیاردی فولاد؟ 

دیگر خبرها

  • هشدار دربارۀ فروپاشی حقوق بشر
  • حق انتقاد از معلمان را به رسمیت بشناسید
  • تکرار یک حسرت؛ هری کین در بایرن مونیخ هم جام نمی‌برد
  • ببینید | همه حسرت زندگی مرا می‌خورند اما نمی‌دانند من و خانواده‌ام چقدر سخت تلاش می‌کنیم
  • ببینید | همه حسرت زندگی مرا می خورند اما نمی دانند من و خانواده ام چقدر سخت تلاش می کنیم
  • اولیانوف: دربارۀ سفر گروسی به ایران با او گفت‌وگو کردم
  • ببینید | ویدئوی جدید القسام دربارۀ اسرای صهیونیست
  • 4 افسانۀ غیرواقعی دربارۀ گرگ‌ها
  • استقلال یک - پرسپولیس یک در سن سیروس!
  • علی پاکدامن در جایگاه سوم رنکینگ جهانی شمشیربازی ایستاد